Tolonen-terveystuotteiden historia alkaa 1980-luvulta

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Matti Tolonen alkoi tutkia luonnonmukaisia hoitoja ja ravitsemuslääketiedettä 1980-luvun alussa, ja perusti pian myös Tohtori Tolonen -tuotemerkin ja yrityksensä Biovita Oy:n. Tuotesarja oli pioneeri luontaistuotemarkkinassa, joka silloin alkoi Suomessa vasta kehittyä. Matti Tolonen tunnetaankin yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Matti Tolosen kansainvälinen työryhmä on julkaissut useita ravitsemustieteeseen liittyviä tutkimuksia kongresseissa ja tiedelehdissä ympäri maailman. Hän on myös julkaissut monia tärkeitä teoksia terveyteen ja ravitsemukseen liittyen, kuten vuonna 1984 ilmestyneen bestsellerin, peräti seitsemälle kielelle käännetyn, Terveyttä ja pitkää ikää vitamiineista ja hivenaineista.

Matti Tolosen tavoitteena on aina ollut tutkitun tiedon tuominen ihmisten ulottuville, jotta jokainen voisi hoitaa itseään ravintolisillä ja ravitsemustiedolla. Hänen mielestään ennaltaehkäisy ja terveyden tukeminen ravitsemuksen avulla ovat ratkaisevassa asemassa hyvinvoinnillemme.

Tri Tolonen-tuotemerkin perustajan tohtori Matti Tolosen työura

image1ariy.png

 

Uusi tuotesarja saavutti huiman suosion

Uusi Tri Tolonen -tuotesarja saavutti pian suosiota suomalaisten keskuudessa – tuotteille oli selvästi tilausta. Suomalaiset alkoivat 1980-luvulla yhä enenevissä määrin olla kiinnostuneita itsehoidosta ja ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. Ensimmäisiä tuotesarjan menestystuotteita olivat Bio-Vita (vitamiini- ja hivenainevalmiste), Monivitamiini, Valkosipuli + Gingko Biloba, Soijaflavona, Superman, Lykoantioksidantti, Foli-B, Pii-Boori-Kalkki, Bio-Kuitu (laihdutusvalmiste), Hyvän Mielen Mäkikuisma, Angiobalans (hainrustouute) ja Uuden-Seelannin vihersimpukkauute (nivelvaivoihin). Tri Tolonen -tuotesarja toi Suomen markkinoille myös tuotteita, joissa käytettiin meille aivan uusia tehoaineita ja niiden yhdistelmiä. Tälläisiä olivat esimerkiksi Berberiini, Pii-Boori-Kalkki, Fosfoseriini (fosfatidyyliseriini), Karnosiini ja E-EPA. Monet näistä huolellisen tutkimustyön tuloksena kehitetyistä tuotteista on edelleen markkinoilla ja niiden suosio jatkuu sukupolvelta toiselle.

Uuden omistajan siipien alle

Matti Tolosen siirtyessä pikkuhiljaa eläkepäivien viettoon, Midsona Oy osti arvostamansa Tri Tolonen -tuotemerkin vuonna 2011 ja ryhtyi pieteetillä kehittämään merkkiä ja tuotevalikoimaa. Esimerkkinä klassikkotuotteiden, Tri Tolonen E-EPA omega-3 sekä Tri Tolonen Berberin uudelleenlanseeraukset. Lue lisää Midsonasta tästä

Vuosiin on mahtunut paljon - myös mullistus ravintolisämarkkinassa, kun luontaistuotekaupoista tutut tuotteet alkoivat tulla laajasti valikoimiin myös verkko- ja päivittäistavarakauppoihin. Tri Tolonen -tuotteiden ulkoasu on muuttunut ajan kuluessa ja viimeisin pakkausuudistus tehtiin vuonna 2018. Alla kuvia Tolonen-terveystuotteiden pakkauksista vuosien varrelta.

Tolonen Berberiini+kromi.png

Voit katsoa vanhoja mainosfilmejä täältä

Uusi tuotemerkki – tuttu ydintehtävä

Maailma muuttuu, niin myös lainsäädäntö. Vuoden 2022 alun jälkeen tuotepakkauksissa tai mainonnassa ei ole enää ollut luvallista viitata terveydenhuollon henkilöön (Tohtori / Tri). Siksi tuotemerkki on nyt nimeltään Tolonen-terveystuotteet. Mielestämme tuotesarjan nimi voi muuttua, mutta ei Matti Tolosen hahmottelema tuotesarjan ydintehtävä eli terveyden tukeminen ja sairauksien ennaltaehkäisy, joka olisi mahdollisimman monen ulottuvilla. Kunnioituksemme Matti Tolosen mittavaa elämäntyötä kohtaan tulee jatkossakin näkymään tuotesarjassa vahvasti. Hyvinvointi ja terveyden tukeminen ohjaavat edelleen brändin tuotekehitystä ja toimintaa. Tolonen -sarjan ydintehtävä on auttaa jokaista omassa yksilöllisessä elämäntilanteessaan tukemaan terveyttään tavalla, joka ei vaadi keneltäkään kohtuuttomuuksia:

Tolonen Karpalo + C.png

”Lukuisat erilaiset sovellukset, kalliit älysormukset ja mittarit, personal trainerit ja media voivat kyllä kertoa meille, kuinka tulisi elää oikein. Se on kuitenkin tavallisen ihmisen arjessa usein helpommin sanottu kuin tehty. Tolonen-terveystuotteet ovat onneksi jokaisen tavoitettavissa oleva keino vaikuttaa elämäänsä – päivittäin”

Jokainen voi vaikuttaa omaan elämäänsä. Ei ole syytä ajatella, että omaan terveyteen ja hyvinvointiin panostamiseen tarvittaisiin aina suunnattomia ponnistuksia ja kalliita investointeja. Pienemmilläkin teoilla on merkitystä. Ottamalla Tolonen -terveystuotteet osaksi muita päivittäisiä terveyttäsi tukevia tekoja, voit vaikuttaa hyvinvointiisi ja tukea terveyttäsi myös pitkällä tähtäimellä. Voit siis ottaa elämän omiin käsiisi!

Tolonen-terveystuotteita on saatavilla ympäri Suomen hyvinvarustetuista ruokakaupoista, luontaistuote- ja terveyskaupoista, apteekeista ja verkkokaupoista.

Tutustu tuotteisiin tästä and osta tästä.