Magnesiumilla (Mg) on suuri rooli elimistön solutason aineenvaihdunnassa, ja se osallistuu satoihin aineenvaihdunnan tapahtumiin. Magnesium edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, luuston ja hampaiden pysymistä normaaleina sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Magnesium edistää elektrolyyttitasapainoa, jonka lisäksi se edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa.

Magnesiumia on elimistössä varastoituneena 20-28 grammaa solujen sisällä ja luustossa.

Magnesiumin lähteet ravinnossa

Suomalaisessa ruokavaliossa suurimpia magnesiumin lähteitä ovat kokojyväviljat, perunat, hedelmät, marjat ja maitovalmisteet. Juomista magnesiumia saadaan kahvista ja mineraalivesistä. Myös esimerkiksi vihreät lehtivihannekset ja palkokasvit ovat hyviä magnesiumin lähteitä.

Magnesium ja ravintolisät

Ravintolisissä magnesium on aina sidottu toiseen yhdisteeseen. Siksi sitä on saatavilla eri muodoissa kuten magnesiumoksidina, magnesiumsitraattina, magnesiumkarbonaattina, ja magnesiumglukonaattina. Yhdiste määrittelee sen, miten magnesium imeytyy ja miten elimistö sitä voi hyväksikäyttää.

Ravintolisinä magnesium voi olla esimerkiksi monen eri muodon sekoitus, jolloin ideana on varmistaa magnesiumin hyödyt monipuolisemmin kehon käyttöön. Näin myös vaikutus on sekä nopea että pitkävaikutteinen.

Magnesiumia on omina valmisteinaan ja usein yhdistettynä esimerkiksi B-vitamiineihin. Sitä on usein myös monivitamiinivalmisteissa. Tutustu Tolonen terveystuotteiden monivitamiineihin tästä ja Tolonen magnesium plus -tuotteeseen tästä.

 

Tolonen_800x800_Kivennais_Magnesium.png

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.